Методи Андреев: Осем от щаба на Бокова са от ДС, какво ще кажат западните ни партньори

09:15, 29 мар 16 / Политика 25 428 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 16 служители на МВнР в щаба на българския кандидат за генерален секретар на ООН Ирина Бокова, 8 вече са обявени като сътрудници на „Държавна сигурност”. Те са били посланици, но именно заради агентурната си принадлежност са били изтеглени обратно у нас. Това разказа депутатът от ГЕРБ Методи Андреев по bTV.

Депутатът нападна Бокова като каза, че за нея е нормално да иска щаб съставен от хора служили в комунистическите тайни служби, защото е "живяла с такива хора през целия си живот". Според него тези хора по-късно ще станат директори в ООН. "Как ще повлия това на западните ни партньори?”, попита Андреев.

Жельо Бойчев от БСП пък коментира, че става въпрос за работна група с изцяло технически функции, която няма да провежда срещи навън. „Аз бих съдил за тези служители по техните качества”, заяви той.

„Да се прехвърлят тези вътрешнополитически противоречия в кампанията на г-жа Бокова, ние си правим една много голяма мечешка услуга”, коментира Бойчев и допълни, че постоянният ни представител в ООН открито работи срещу кандидатурата на България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама