Разшириха „синята зона“ в Бургас, гратисен период за паркинга пред МБАЛ

10:04, 29 мар 16 25 1015 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинският съвет прие разширяването на „синята зона“ в Бургас с 34 гласа „За“ и 8 „против“. Така в над 20 нови улици, булеварди и паркинги автомобилите ще си плащат за удоволствието да паркират.

Сред предложените места за платено паркиране на моторни превозни средства са отсечките на ул. „Ивайло” и ул. „Цар Калоян” между улиците „Цариградска” и „Фердинандова”; паркингът на входа на Морската гара, срещу Старата фрегата; участъците в района между улиците „Сливница”, „Гладстон”, „Фердинандова” и „Христо Ботев”; улиците в района между бул. „Стефан Стамболов”, „Сан Стефано”, „Одрин”, „Струма”, „Родопи”, „София”;

В „синята зона“ влиза и паркингът пред „МБАЛ - Бургас”. Разликата е, че за там ще има един час гратисен период, в който гражданите няма да плащат.

Обсъжданията по темата преминаха очаквано доста оспорвано между различните групи в местния парламент.

Кметът Димитър Николов коментира, че има постоянни сигнали за скандали при паркиране пред МБАЛ-Бургас. В Общината са постъпвали много оплаквания от граждани. Същевременно от ръководството но болницата не възприемат да се занимават с организирането и контрола на автомобилите на паркинга, тъй като имат достатъчно много други ангажименти.

„Ние възприемаме всякакъв вариант на организиран контрол. Готови сме да възприемем увеличаването на гратисния период за паркиране на коли, но трябва да има ред“, посочи кметът.

Николай Тишев от БСП се изказа, че няма такова чудо „синя зона“ да влиза в междублокови пространства и улици. Влизането в комплексите ще създаде проблем и на съседния комплекс, защото половината автомобили ще влязат там. По въпроса за паркинга пред болницата от БСП смятат, че един час гратисен период не е достатъчен и предлагат да бъде два часа. Така ще се разреши проблемът с контрола.

Бойко Миразчийски посочи, че от НФСБ и СЕК са против разширяването на „синята зона“, особен пред паркинга на МБАЛ-Бургас. „Не можем да лишим хората от безплатно паркиране, които се нуждаят от лечение. Решението е просто да има по-добър контрол, да има човек, който да контролира паркирането на автомобилите и да вика „паяк“ при нужда“, заяви докторът, който е бивш директор на здравното заведение.

Ангел Божидаров от НФСБ допълни, че решението е изграждането на нови паркинги в Бургас, а не разширяването на платената зона.

В крайна сметка мнозинството от ГЕРБ в Общинския съвет надделя и разширението на „синята зона“ по предложение на зам.-кмета Красимир Стойчев беше прието.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама