Каракачанов президент и трима русенци в ръководството на ВМРО, предлагат край Дунава

10:12, 29 мар 16 / Политика 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Красимир Каракачанов да е кандидат за президент на България на предстоящия вот за държавен глава по-късно през тази година.

Това решение взе Общинската конференция на ВМРО – Русе, която се проведе вчера вечерта в една от залите на Гранд хотел „Рига“, съобщи днес областният лидер на партията и народен представител от „Патриотичен фронт“ Искрен Веселинов.

Припомняме, че Каракачанов вече бе кандидат за президент на вота през 2011 г., когато бе избран настоящият държавен глава Росен Плевнелиев. Тогава „войводата“ събра подкрепата на едва 33 236 българи, което му донесе 0.99% от всички гласували.

„Крайно необходимо е патриотичното пространство в България да излъчи своя единна кандидатура, която да е тази алтернатива за България, която мисля, че ние във ВМРО създадохме за русенци. Десетилетия ние бяхме стегнирани, заради тезите, които развивахме. Сега тези тези са повече от приемливи и ясни за всички. Говоря за политиката за интеграция на малцинствата, за ситуацията по границата, за бежанците, за необходимостта от патриотизма и национализма, като интегриращи държавата сили. Смятаме, че моментът на нашата идея е дошъл. В тази връзка трябва да се намери обединяваща фигура, с каквато разполага и ВМРО в лицето на Красимир Каракачанов“, заяви Веселинов, като добави, че очаква и другите патриотични формации у нас да обявят своите кандидатури и по-скоро да се проведат необходимите разговори за издигане на единна номинация за президент от този спектър на политическото пространство у нас.

„Общинската конференция взе решение да номинира и трима русенци за ръководни постове във ВМРО-БНД“, добави областният координатор на „войводите“ край Дунава Галин Григоров. Той уточни, че това на практика означава Каракачанов, Веселинов и Юлиан Ангелов да запазят позициите си съответно на председател, зам.-председател и организационен секретар на партията.

Окончателно решение за ръководство на ВМРО-БНД и утвърждаване на кандидатура за президент се очаква да се вземе на Шестия редовен конгрес на партията, който ще се състои на 17 април в София. Там Русе се очаква да е със сериозно присъствие, което да спомогне за прокарване на решенията на Общинската конференция, тъй като вече са утвърдени 23 представители на форума в столицата от крайдунавската община.

Това не е случайно с оглед на постигнатите резултати през последните годините, отчете Григоров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама