Строят усилено новия кръвен център в Бургас

10:46, 29 мар 16 25 419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Напредва изграждането на новия Кръвен център на МБАЛ Бургас, съобщиха от болницата. Той ще се помещава в стара съществуваща сграда на лечебното заведение, на която се прави основен ремонт – от инсталациите, до фасадата и покрива. Вътрешните пространства също се обособяват – за нови кабинети, чакалня за кръводарителите, стаи за персонала.

Новото Отделение по трансфузионна хематология бе проект, чакан повече от 30 години. След като бъде готово, кръводарителите и лекарите, които работят там, ще се радват на комфортни условия на труд, за разлика от досегашните. Сега Кръвният център се помещава в сграда, която не е ремонтирана от 1969 г. и кръводарителите търпят много неудобства.

Външната фасада на новото отделение вече е готова, сменени са дограмите. Третият етаж е изцяло измазан, но предстои още работа по първия и втория етаж.

Проектът предвижда Кръвният център да има приземие и два етажа. Входовете за кръводарители и персонала ще бъдат отделни. Ще има рампи за инвалидни и детски колички. Обособени са три отделни сектора: кръводаряване, трансфузионен надзор и клинична трансфузиология, за да не се смесват различните дейности и потоци.

На първия етаж има чакалня за кръводарителите, помещения за медицински изследвания, четири кръводарителски поста, стая за възстановяване на дарителите, лекарски кабинети.  Ще бъде оборудвана и специална зала за промоция на безвъзмездното кръводаряване.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама