Рибен фестивал ще има в Бургас

11:09, 29 мар 16 25 909 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Фестивал на рибата ще има от тази година в Бургас. Местният парламент гласува създаването му с 37 гласа „За“. Предложението беше на 15 съветници от различни политически групи.  

Фестът ще се провежда през втората седмица на месец септември. Идеята е по този начин да се удължи туристическият сезон в Бургас.

Вносителите са убедени, че фестивалът на рибата ще бъда добре приет от гражданите и гостите на града. За целта ръководството на Община Бургас трябва да определи местата, на които ще се разреши поставянето на павилиони за продажба на риба и рибни деликатеси.

Председателят на Комисията по туризъм в Общинския съвет Живко Табаков посочи, че идеята е добра и ще привлече още повече туристи. Но общинската администрация е необходимо да създаде цяла стратегия за развитие на туристическия продукт. Общината според него трябва да си даде ясна сметка кои видове туризъм ще развиваме.

„Този фестивал го има в още 4 общини, идеята е да бъдем оригинални, а не да копираме. В този смисъл трябва да си дадем ясна сметка кога точно е най-удачно да бъде проведен този фестивал, какво ще е неговото финансиране и към каква таргет група ще е насочено“, заяви Табаков.

Не липсваха и шеговити предложения. Георги Дражев от НФСБ предложи фестивалът да е и на виното. Защото рибата върви с вино и така ще се привлекат още повече посетители.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама