Създателят на „Мелиса“ споделя пътя си към успеха с варненци

11:27, 29 мар 16 25 423 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Създателят на умното устройство „Мелиса“, което позволява отдалечен контрол над климатика през телефон, ще сподели пътя си към успеха на безплатна лекция във Варна. Срещата с 21-годишния Любомир Янчев, който е сред най-младите предприемачи у нас, е в четвъртък от 19 ч. в рамките на формата Startup Stories на споделеното работно място Beehive Co-working Space на ул. „Генерал Колев“ 54.

 „Мелиса“  предоставя възможност да настроите правилната температура у дома, без значение на какво разстояние се намирате от него. С времето устройството научава вашите навици и започва да управлява климатика по-икономично, спестявайки до 25% от изразходваната енергия.  

Компанията, която управлява Любомир Янчев, е с първоначален капитал 1 млн. лева. Средствата набира благодарение на проекта си „Мелиса“ от различни инвестиционни фондове и бизнес ангели. В момента устройството се продава в 13 страни по света, компанията е фокусирана върху решения от следващо поколение за умно охлаждане и отопление, а самият изобретател вече работи върху ново устройство за управление на друг голям електрически консуматор в дома.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама