Обявиха нова поръчка за събарянето на сгради в „Пети полк”

11:28, 29 мар 16 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Шумен обяви нова обществена поръчка за събарянето на сгради от бившето военно поделение „Пети полк”, където се предвижда да бъде построена многофункционална спортна сграда.

Поръчката отново е за изготвяне на проект, събаряне и разрушаване без взрив на сгради в бившето военно поделение, като изпълнителят трябва и да разчисти и подравни терена и да извози строителните отпадъци.

Стойността на тези дейности, определена от Общината, е 70 160 лв.

Първата поръчка бе обявена от кметството на 11 март, но в последствие бе прекратена, тъй като в офертата на единствения кандидат в процедурата – дряновската фирма "Феро макс" ЕООД, не бяха представени три документа, които са задължителни.

Сред тях бе разрешително за събиране, временно съхранение, транспортиране, предварително третиране и оползотворяване на отпадъци или сключен договор с фирма, която притежава разрешително за тези дейности.

В новата поръчка е записано, че ако към датата на подаване на офертата, участникът не

разполага с такова разрешение, той следва да представи  декларация в свободен текст, че ако бъде избран за изпълнител, ще сключи договор с фирма, която притежава разрешение или регистрационни документи, даващи й право да извършват дейностите.

Теренът на бившите казарми от 5 години е собственост на общината. Той се разпростира на 89 декара площ с 24 войнишки спални и складове.

В края на януари за изграждане на многофункционална спортна зала правителството предостави 500 000 лв. по бюджета на Община Шумен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама