Световноизвестен онкоортопед ще консултира безплатно в Пловдив

12:01, 29 мар 16 25 489 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Световноизвестният турски онкоортопед проф. д-р Харзем Йозгер ще консултира безплатно пациенти в офиса на здравната организация "Аджъбадем" на 1 април в Пловдив. Той ще бъде придружаван от проф. д-р Фуля Аолу от болница Аджъбадем Атакент, която е радиоонколог и част от неговия екип, съобщиха от Община Пловдив.

Изтъкнатия съвременен специалист е създател на т.нар. метод "Хот дог" при тумори на костите в човешкото тяло. Той е роден през 1955 г. в гр .Трабзон. Завършва гимназия в Истанбул, след което е приет в медицинския факултет на Истанбулския университет през 1973 г. Получава лекарската си диплома през 1979 г. и започва специализация по ортопедия и травматология. През 1984 г. завършва дисертация, по време на която работи в Хайделберг и Берлин. След като приключва военна служба във Военна Болница Хайдарпаша и задължителен държавен стаж в болница Таксим, през 1988 започва работа като консултант по ортопедична хирургия във факултета по ортопедия и травматология на Истанбулския университет.

Йозгер посещава водещи болнични заведения в Европа и САЩ, където прави проучвания и наблюдения на артропластика на бедра и колена. Работил е със световноизвестния (към момента пенсиониран) хирург на ортопедични тумори, проф. Райнер Коц от Виенския университет. Работата му с него поражда дълбокия интерес към тумори на опорно-двигателната система. През 1990 г. става доцент. След този период работата му е предимно в ортопедичната онкология. През 1996 г. става професор в клиниката на Истанбулския университет.

Записването за безплатните консултации може да бъде направено на тел. 032/ 660 192

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама