Информационен ден за представяне на добри практики в енергийната ефективност ще има в Разград

12:02, 29 мар 16 25 442 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Информационен ден за представяне на добри практики в областта на енергийната ефективност и възобновяеми енергийни източници и технологии ще има в Разград. Събитието ще се състои утре в зала 302 на Филиал Разград на Русенския университет „Ангел Кънчев”, съобщиха от областната управа.

Инициативата се провежда със съдействието на областната администрация в Разград в рамките на проект „Съвременни методи за обучения и образователни дейности по енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници и технологии”. Проектът се изпълнява в градовете от крайдунавския регион – Добрич, Силистра, Тутракан, Русе, Свищов, Плевен, Велико Търново, Враца, Монтана и Видин. Инициативата се финансира в рамките на Програма BG04 по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009 – 2014 г., с бенефициент Русенски университет „Ангел Кънчев”.

Срещата в Разград ще започне от 9.30 часа с представяне на резултатите от текущото изпълнение на проекта и представяне на добри практики. Лектори ще бъдат проф. Никола Михайлов и доц. Борис Евстатиев. Ще бъдат представени и две презентации. Първата е на тема „Опитът на „Дружба” АД при подобряване на енергийната ефективност на сграден фонд”, а другата ще бъде на тема „Приложение на покривни фотоволтаични системи при осигуряване електропотреблението на публични сгради”. Информационната среща ще продължи с дискусия на участниците във форума.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама