Представители на Общински съвет - Ветово опровергаха обвиненията в декларацията на кмета Георгиев

12:09, 29 мар 16 / Политика 25 672 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На пресконференция днес представители на Общински съвет - Ветово опровергаха декларацията, разпространена от кмета на общината Георги Георгиев на 16 март. На срещата с медии присъстваха председателят на местния парламент д-р Мехмед Мехмед (ДПС) и общинските съветници Димитър Денев и Пламен Пенчев (ГЕРБ).

Общинарите изразиха съжаление, че подобна декларация, наречена от тях "пасквил", е породила подобна полемика, особено при положение, че в голямата си част представената фактология е погрешна. Подписките пък са били любимия инструмент на кмета Георгиев, като отделно от това голяма част от подписалите се дори не подозират за съществуването на самата подписка, поради което вече е подаден и сигнал до прокуратурата за злоупотреба с лични данни. 

Димитър Денев направи широко опровержение на всички точки в декларацията на кмета, като за първоначален пример бе даден отказът на Общински съвет да продаде новопостроения "Блок 2". Той обясни, че сградата няма издадени Акт 15 и Акт 16, а освен това предложената за продажба цена е била около 270 хил.лв., при положение че себестойността на строежа е излязла над 800 хил.лв. Правени са и множество документни манипулации, за да може да бъде допуснат обектът до продажба.

Бе отговорено и на обвиненията за понижената печалба на общинското предприятие "Вятовска гора", която е 100% общинска собственост и се грижи за 45 хил.дка гори. Денев обясни, че предприятието е направило множество инвестиции в техника и автомобили за изпълнение на задълженията си, увеличение заплатите на личния състав, увеличение на самия личен състав, ремонт на сгради, и всичко това се е отразило върху отчетената печалба. "Дружеството се справя перфектно със задачите си, дейността е изцяло прозрачна, имаме изключително компетентен управител, а финансовото състояние на "Вятовска гора" е повече от стабилно, като към 31 дек. 2015г. в сметките му има над 570 хил.лв", заявиха общинарите. 

Те изразиха и негодувание от факта, че по време на пресконференцията на Георгиев на 16 март е присъствал и "представител на гражданите", в лицето на Виолета Захариева, като е пропуснато да се отбележи, че тя е местният лидер на партия "АБВ" във Ветово. 

Д-р Мехмед представи и анализ на общинската администрация, изготвен въз основа на европейски проект за повишаване административния капацитет. По думите му, анализът съдържа 4 страници с негативни заключения относно структурата на администрацията, и предложения за корекции. Въпреки това обаче не са взети никакви мерки за подобряване на работата, и в тази връзка е било най-малкото некоректно да се твърди, че Общински съвет спъва работата на администрацията. 

"За да се даде възможност общината да се развива, кметът Герги Георгиев просто трябва да се оттегли. Той е в пенсионна възраст, взема пенсия, здравословно очевидно не е в най-добрата си форма, и този инат, който е присъщ за него вече 20 години, води до унищожаването на Община Ветово. За съжаление не вярваме, че той може да промени манталитета си, и начина си на действие", категорични бяха общинските съветници. Тяхното предложение е стъпка по стъпка да се изглаждат конфликтите, които не трябва да са междуличности, а борбата трябва да е за законност.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама