Рецидивистът, ограбил баба в Шумен, остава в ареста

12:21, 29 мар 16 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Апелативният съд във Варна остави без уважение жалбата на Асен Милков и потвърди ареста му, съобщиха от пресслужбата на съда. Мъжът е разследван за грабеж, извършен в началото на февруари в Шумен при условията на опасен рецидив.

На 17 март тази година Шуменският окръжен съд е отказал да измени в по-лека мярката за задържане на Милков.

31-годишният мъж от новопазарското с. Жилино е в ареста от началото на февруари тази година. Той е разследван затова, че на 1 февруари, в района на МБАЛ - Шумен ограбил 73-годишна жена. Грабежът бил придружен със сила, а отнето било портмонето на пострадалата с 200 лева, лични документи и рецепти.

Преди това възрастната жена припаднала в района на болницата, а сред притеклите се на помощ бил и Асен. Той я придружил до спешния център и бил до нея докато й оказват помощ.

След излизането от здравното заведение тя решила да му се отблагодари и да му даде 5 лева. Обвиняемият обаче забелязал едри банкноти в портмонето, блъснал жертвата си и отнел със сила портфейла с парите и документите.

Днес Апелативният съд във Варна не намери основание за изменение на мярката за неотклонение на Милков. Всички доказателства и материали, разпознаването и самопризнанията на обвиняемия обосновават по категоричен начин предположението, че той е автор на грабежа. Това е тежко престъпление, извършено при условията на опасен рецидив, а законът го наказва със затвор от 5 до 15 години, посочват от пресслужбата на съда.

Асен Милков е осъждан 7 пъти – все за кражби и за грабежи. Излязъл от затвора на 18 декември миналата година, след изтърпяване на 4-годишна присъда за грабеж и скоро след това отново е извършил същото деяние.

Според магистратите съвсем реална е опасността ако е на свобода обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление.

Мотивът, че Милков трябва да се грижи за болната си майка не е аргумент за изменение на мярката за неотклонение, счита съдът, който посочва, че по делото има данни за други близки на семейството хора, които могат да полагат грижи за нея.

Определението на Варненския апелативен съд не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама