Холандец остава за постоянно в русенския арест до екстрадацията си

12:43, 29 мар 16 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По искане на Окръжна прокуратура – Русе, съдът взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на холандски гражданин - Паулус А., който е обявен за международно издирване с Европейска заповед за арест.

Искането и направено въз основа на Европейска заповед за арест от 21 декември 2015г., издадена от Прокуратурата в гр. Цволе Кралство Холандия. Според него Паулус е отправил закани за убийство и преследване към бившата си съпруга, нейните родители и адвокат, към служители от провинция Фрийсланд и към пробационните служители.

Той се издирва и във връзка с изпълнението на присъда, постановена на 20 август 2013г. спрямо него от Съда на Северна Нидерландия, с която му е наложено наказание 2 години лишаване от свобода, с три години изпитателен срок, през който е бил постановен пробационен надзор. Поради неизпълнение на пробационните мерки, наказание е заменено с лишаване от свобода за срок от 10 месеца.

Съдът е приел за основателно искането на прокуратура и е взел мярка задържане под стража спрямо издирваното лица. Ограничителната мярка е до разглеждане на делото за екстрадиране и предаване на искащата държава.

Определението на русенските магистрати подлежи на обжалване пред Апелативен съд Велико Търново. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама