БСП ползвала приемна в Община Шумен без да плаща наем 17 години

12:55, 29 мар 16 / Политика 25 427 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Българската социалистическа партия в Шумен не е плащала наем за ползване на приемната в сградата на общината 17 години.

Това става ясно от изпратен до медиите отговор от администрацията по повод изказването на депутата от левицата Иван Иванов, че му е отнета приемната.

На пресконференция вчера депутатът заяви, че е готов да сезира прокуратурата заради самоуправство на кмета Любомир Христов.

От администрацията уточняват, че с писмо до Иван Иванов от 21 декември 2015 г. народния представител е бил уведомен, че последният договор за предоставяне на помещението на народните представители от БСП е сключен на 01 април 1996 г. Срокът на действие е бил 3 години, а определеният наем – 720 лева. След изтичане  на срока договорът не е бил подновен. Не са заплащани дължимите наемни вноски разходи за консумативи.

От общината призовават депутата да се запознае внимателно с Наредбата за реда за придобиване, стопанисване, управление и разпореждане с общинско имущество, приета с решение №175 от 20.02.97 г. 

От администрацията уточняват, че в чл. 16, ал.3 на тази Наредба се казва “Исканията за предоставяне на помещения се отправят до кмета на общината”. И още “Не се предоставят помещения, ако те /политическите партии и организации/ не са изпълнили задълженията си към общината”.

“Надяваме се г-н Иванов наистина да сезира прокуратурата и така да даде шанс на общината да си събере парите от неплатените наеми и консумативи”, казват в отговора си от общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама