Завишиха на 4000 лв. гаранцията на бияча от "Черни връх"

12:56, 29 мар 16 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Софийски градски съд завиши мярката за неотклонение "парична гаранция" на бияча от "Черни връх" Симеон Христов на 4000 лв. Това стана, след като прокуратурата поиска съдът да наложи на обвиняемия най-тежката мярка за неотклонения "задържане под стража", съдиите обаче не намериха основание за това.

Мотивите на съда са, че мярката "парична гаранция", която Христов е получил по делото срещу него в Специализирания съд за данъчни престъпления не е имала нужният ефект и за това настоящата от 2000 лв. , определена от районния съд, трябва да бъде увеличена.

Симеон Христов е обвиняем за боя на бул. Черни връх от 15 март, когато катастрофа доведе до саморазправа между шофьорите. Той е обвинен за нанесена лека телесна повреда. Все още не е готова психологическата експертиза на Христов и не е изяснено дали афектът от това, че приятелката му е получила тежка травма при транспортното произшествие, е бил толкова силен, за да започне той саморазправа.

Съдия Алексиев изрази особено мнение по решението на състава. Той е напълно съгласен с мотивите и решението на двамата му колеги съдии, но смята, че поради обществените реакции по случая, за който е обвиняем Христов трябва да му бъде наложена мярка "домашен арест", за да бъде изолиран от обществото и да не извърши престъпно деяние.

Пред медиите Симеон Христов каза, че все още не помни нищо от случилото се на бул. "Черни връх". Той каза още, че не познава човека, който се вижда на кадрите, че нанася побой - "той е без коса, аз съм с коса, съдът ще се произнесе и ще каже кой е виновен и кой е невинен".

" За себе си съм невинен, защото не помня какво се е случило" , допълни Христов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама