Намериха пистолет в блока на „бомбаджиите” в Стара Загора

13:00, 29 мар 16 25 424 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пистолет „Макаров” е бил открит при обиск в блока, където вчера бяха задържани шестима старозагорци хвърляли бомби от блок 1 в кв. „Три чучура”, съобщиха от полицията.

Припомняме, че вчера в 10,41 часа на тел.112 е подаден сигнал, че неизвестни лица хвърлят буркани със запален бензин от тераса на жилище на осмия етаж във вход А на блок 1.

След екшън бяха задържани: К.К. на 25 години, М.И. на 22 години, Н.П. на 18 години, К.М. на 22 години, и Д.Д. на 19 години, всички от гр.Стара Загора, и Е.М. на 21 години от с.Еленино. Жилището се обитава от 30-годишния Станимир И., който към момента се укрива.

При последвалите претърсване и изземване в жилището са намерени и иззети две бутилки с бензин и газ за горене, а в асансьорно помещение, намиращо се на тавана над апартамента  пистолет „Макаров” без номера, празен пълнител и велурени ръкавици.

Шестимата са задържани за срок до 24 часа. Образувани са досъдебни производства. Работата по изясняване на случая продължава.

Полицята все още издирва собственикът на жилището Станимир Стамбето, който малко преди да дойдат полицаите духнал от паратамента.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама