Кметът на Шумен с ремонтиран кабинет

13:12, 29 мар 16 25 471 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кабинетът на кмета на Шумен Любомир Христов е ремонтиран и обзаведен с нови мебели, става ясно от отговора му на питането, внесено от общинския съветник Добрин Чайлев.

Извършени са строително-монтажни работи и е сложено ново обзавеждане в кабинета и прилежащите му помещения – приемна за граждани, кабинета на секретарката, стая за почивка и мокро помещение, се посочва в писмения отговор.

Оттам става ясно, че община Шумен е заплатила стойността на закупените строителни материали и подменените врати на кметския кабинет и на прилежащите му помещения. За изготвянето на интериорния проект, за обзавеждането и за вложения труд при извършване на строително-монтажните дейности са подписани договори за дарение.  

Закупени са 17 шкафа за документи, които са монтирани в работни помещения на дирекция „Устройство на територията”. Предстои изработване и монтаж на метални стелажи за подреждане и съхранение на техническия архив на Община Шумен, както и шкафове за подреждане и съхраняване на счетоводна  документация.

В писмото е уточнено, че сградата на Общинската администрация е строена през 70-те години на миналия век и оттогава не е правен основен ремонт. В капиталовата програма на община Шумен за 2016 г. е предвиден ремонт на сградата, ще бъде подменена фасадната дограма, за да се намалят разходите за отопление.

В рамките на предвидените средства, ще бъдат ремонтирани и тоалетните на втория етаж в сградата.

На въпроса на съветника Чайлев относно ползването на служебен автомобил, кметът отговаря, че новият автомобил, който общината ползва,  КИА „Спортидж” е предоставен от „Интернешънъл Асет Банк” , съгласно подписан договор.

Новата кола е заменила досегашния джип  Фолксваген „Туарег” , който също бе предоставен от банката за ползване от бившия кмет Красимир Костов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама