В Пловдив откриха кучешка площадка, показаха обучение на кучета (снимки)

13:17, 29 мар 16 / Любопитно 25 878 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изцяло реновираната площадка за свободно разхождане на кучета в парк "Лаута" беше открита днес с демонстрация на начално обучение на малки кучета. Професионалният треньор в училище за обучение на кучета Галина Конзова показа на пловдивчани как да обучават домашните си любимци и да използват правилно площадката.

"Съоръженията са направени, за да могат хората да участват заедно със своите кучета. Ако разчитат просто да ги пуснат - няма да се научат да бъдат екип. Най-правилно е да влезе едно куче, на което му се показва какво да прави и го мотивират с награда. В обучението се използват награди, а те водят до конфликти при животните, затова най-добре е да се работи индивидуално с животните", обясни Конзова.

Част от терена е обособен за разхождане на малки породи кучета. Поставени са беседка и съоръжения за забавление на домашните любимци – тунел, рампа за разхождане и различни препятствия.

"Когато човек влезе тук не трябва да мисли, че няма да обръща внимание на кучето и да го пуска свободно. Ако човек не познава собственото си куче рискува да се случат неприятности и затова трябва да е много отговорен", допълни Конзова .

В район "Тракия" има общо кучешки площадки. "Имахме проблем,защото в началото не бяха изградени по правилата, наложи се да се правят промени. Предвиждаме тази, която е най-новата, да се наблюдава денонощно. В парка вече има изградено видеонаблюдение", уточни районният кмет Костадин Димитров.

Откриването на площадката е част от кампанията "Месец в помощ на животните и хората, които ги обичат".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама