МВР разби две домашни наркооранжерии

13:49, 29 мар 16 25 457 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След проведена спецоперация на 18 март от служители на столичното Шесто управление са разкрити две модерни домашни оранжерии за марихуана. Това съобщават от пресцентъра на МВР.

По време на операция свързана с наркотици полицаите задържали криминално проявения за престъпления свързани с наркотици К.Г. на 29 години от София. Това довело до претърсването на жилището му, където е открита първата оранжерия.

По случая е образувано досъдебно производство. На К.Г. му е била наложена 72-часова мярка за задържане, която после е изменена в постоянна.

Откритата от МВР оранжерия е била оборудвана с нагревателни лапни, влагомери, трансформатори, вентилатори, въздуховоди и вентилационна система. 

За подпомагане на растежа на наркотичните растения са ползвани и химически торове. Намерени и иззети са 21 саксии със засадени растения, множество суха растителна маса, както и електронна везна. 

След претърсване на жилището на приятелката на задържания е открита още една оранжерия оборудвана като първата. Полицаите са конфискували 1 126 кг. марихуана и 12 саксии с растения. Предстои изготвяне на експертиза и на 33-те зелени растения.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама