“Булгартабак” нападна и синдикатите

14:00, 29 мар 16 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Синдикатите, със своите действия, пораждат излишно социално напрежение - без това да води до каквито и да било резултати, казват от “Булгартабак-Холдинг” в своя позиция до медиите във връзка с обявените протести на двата синдиката утре и в четвъртък.

КНСБ и КТ “Подкрепа” настояват за оставка на борда на директорите на “Булгартабак-Холдинг”, както и среща с представители на реалните собственици на компанията, които пък остават анонимни и за държавата. Синдикалните организации казват още, че има изход от създалата се ситуация със спирането на софийската фабрика на тютюневото дружество и уволнението на 400 служители може да бъде избегнато.

В отговор “Булгартабак-Холдинг” съобщават, че ден преди протестите на служителите на “София-БТ” са отправени предложения за обезщетения със среден размер около 15 000 лв. “Всички освободени служители ще могат да се регистрират в Агенцията по заетостта и да получават обезщетения за срок до 12 месеца”, казват още оттам.

И още веднъж подчертават, че спирането на дейността на софийската фабрика е временно и заради “негативната медийна кампания и изкуствено създадения висок репутационен риск за “Булгартабак”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама