Плажът на Камчия носел само разходи на община Аврен

14:01, 29 мар 16 25 698 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обширната плажна ивица във варненския курорт Камчия не носи приходи, а създава само разходи на община Аврен, в чиито граници попада. Причината за това е дългогодишната липса на концесионер, докато в същото време местната администрация е длъжна да се грижи за почистването и обезопасяването. Това заяви в студиото на Дарик Варна кметът Емануил Манолов. Според него ивицата трябва да бъде разделена на няколко части, тъй като високата цена за цялата й площ отблъсквала потенциалните инвеститори.

Миналата година плажът на Камчия бе разделен на части и така беше предложен за концесия, показа проверка на Topnovini.bg. Цената за всяка част обаче беше твърде висока и това според областния управител Стоян Пасев е отблъснало кандидатите. За  "Камчия Север 1" тогава МРРБ искаше 395 455 лв. за наем за пет години, за "Камчия Север 2" - 2 077 200 лв., а за "Камчия Север 3" - рекордните 2 486 345 лв.

По думите на Манолов за замърсяването допринасят и любителите на дивото къмпингуване, които всяко лято разполагат каравани край плажа. „Идват от цялата страна, не чистят и общината трябва да изразходва средства от бюджета си. Всички искаме да има диви и чисти плажове, но колко чисти са те, след като къмпингуващите не почистват боклуците си”, коментира кметът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама