Премахват и последния паваж от ул. "Гладстон" в Пловдив

14:07, 29 мар 16 25 514 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Процедура за изпълнител за премахването на паважа от ул. "Гладстон" ще бъде обявена до 15 април, съобщи кметът на Пловдив Иван Тотев. Става въпрос за отсечката от бул. "Руски" до бул. "Васил Априлов", като в поръчката ще се включат и няколко съпътстващи улици, като ул. "Захари Стоянов" и ул. "Никола Петков".

Стойността на процедурата ще е близо 1.7 млн. лева, проектът ще се реализира в две бюджетни години - 2016-а и 2017-а.

Премахнатият паваж ще се използва за улици в центъра - между бул. "Княгиня Мария-Луиза" и бул. "Шести септември", които все още са на калдаръм. Изваденият от тях калдаръм пък ще отиде в Стария град.

Със сигурност ще бъде премахната къщата на ъгъла на бул. "Руски" и ул. "Гладстон", каза още кметът. Общината ще отчужди имота срещу 300 хил. лева. Друга къща - на ъгъла на ул. "Гладстон" и бул. "Васил Априлов", също ще бъде отчуждена, днес са последните разговори между Общината и собствениците.

Асфалтирането на участъка от ул. "Гладстон" е включено в мащабното реновиране на зоната между бул. "Руски", бул. "Васил Априлов" и свързващите ги улици. Ще бъде премахнат и паважът от ул. "Любен Каравелов" в частта между двата булеварда. Там дейностите ще са на стойност 500 хил. лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама