Рецидивист, ограбил възрастна жена, остава зад решетките

14:25, 29 мар 16 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Апелативният съд във Варна остави без уважение жалбата на 31-годишния Асен Милков да излезе от ареста, където търпи наложена от Шуменския окръжен съд мярка за неотклонение заради грабеж, извършен при опасен рецидив. Магистратите прецениха, че искането му да е на свобода, за да се грижи за болната си майка, не е достатъчно основание, тъй като жената има и други близки.

Милков е от с. Жилино, община Нови пазар. Той ще бъде съден за това, че  на 1 февруари в района на болницата в Шумен ограбил 73-годишна жена, която преди това припаднала. Асен бил сред хората, които й се притекли на помощ. Той я придружил до спешния център и бил до нея, докато лекарите й помагат. След излизането си от болницата старицата решила да му се отблагодари с 5 лв.

Щом отворила портмонето си обаче, Милков забелязал едри банкноти в него. Тогава блъснал жената и със сила й отнел портмонето с 200 лв., лични документи и рецепти и побегнал. Престъплението е тежко и е извършено  при опасен рецидив – Милков е съден  7 пъти за кражби и грабежи, и е извършил поредния си грабеж само месец и половина след излизането си от затвора, където до 18 декември миналата година излежавал 4-годишна присъда за същото престъпление. За това законът предвижда от 5 до 15 г. затвор, припомниха от пресслужбата на съда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама