Чешмичките в парковете не работят, недоволстват пловдивчани

14:26, 29 мар 16 25 473 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Чешмичките в пловдивските паркове не работят, сигнализираха читатели на Пловдив Topnovini.bg. Вече пет месеца обществените фонтанки са пресъхнали, твърдят пловдивчани.

Хората недоволстват от факта, че във вече топлото време не могат да пийнат глътка вода, а жаждата мъчи особено много малчуганите, които играят на воля по детските площадки в кварталните градинки.

"С фонтанките се разпорежда ОП "Градини и паркове", те спират водата през зимния период, за да не замръзват чешмичките, тяхно задължение е и да ги пуснат", обясни шефът на ВиК - Пловдив, Спартак Николов.

"Градските чешми, наречени питейни фонтанки, се зазимяват за пет месеца в края на месец октомври всяка година. Оставят се около 20, които да работят само в по-големите градини и паркове като "Цар-Симеоновата градина,  Дондуковата градина, на площад "Чехов". Причината е, че по-малките чешми се употребяват в зимните месеци 2-3 пъти дневно, а водата тече постоянно и се трупат големи сметки", заявиха от ОП "Градини и паркове".

От общинското предприятие уточниха, че към всяка чешма има монтиран водомер и изразходената вода се заплаща. В Пловдив има 45 работещи фонтанки, предстои възстановяването на още. Община Пловдив заплаща средно на месец 4500 лв.

"От началото на април започва поетапното пускане на чешмите в града. До 10 април всички трябва да работят. Процедурата не е сложна - монтират се ключове и се включат помпите", заявиха още от "Градини и паркове".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама