Полицейският синдикат подкрепи протестиращите лекари

14:34, 29 мар 16 25 438 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Категорично подкрепяме Българския лекарски съюз (БЛС) и борбата на лекарите за по-добро и качествено здравеопазване. Това се казва в писмото за подкрепа от синдиката на служителите в МВР (СФСМВР) към лекарите, които протестират против Националната здравна карта.

Полицаите подкрепят исканията на БЛС и ги определят като справедливи и важни за отстояването на честта на професията и достойнството на българския лекар. От СФСМВР изразяват притеснението си от тенденцията да се провеждат реформи, които са несъгласувани с браншовите организации и противречат на стандартите.

Протестът на личните лекари срещу вече приетия Рамков договор продължава втори ден, като дори се разраства. Джипитата от още пет области се присъединяват към колегите си, които започнаха да протестират вчера. Това са Сливен, Смолян, Перник, Пазарджик и Ловеч.

Кабинетите си вчера не отговориха общопрактикуващите лекари от Кюстендил, Велико Търново, Разград, Сливен и Ямбол. Пациентите бяха поемани от дежурни кабинети. Лекарите са недоволни от рамковия договор и орязания бюджет за извънболнична помощ.

„Още по-притеснителен е фактът, че „реформите“ в ключовите сектори – здравеопазване и сигурност, се правят не с цел да се повиши качеството на доставяната услуга и да се подобрят условията на труд на професионалистите, а с цел да се „оптимизират“ разходи и „реализират икономии“, без да се отчита цялостният ефект, който би имало подобно действие върху и без това едва работещите към момента системи“, се казва в писмото на синдикатите

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама