Над 45 работодатели търсят кадри за туризма на борса в Добрич

14:55, 29 мар 16 25 423 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 45 фирми от туристическия бранш участват в провеждащата се днес специализирана трудова борса в Добрич, съобщи директорът на Бюрото по труда Васил Сивков. Ваканционни селища и голфкомплекси по цялото Северно Черноморие търсят от администратори, готвачи, майстори на пици до спасители, работници на плажа и масажисти. Има фирми от цялото Черноморие. Наред с туристическия бранш Военно окръжие също набира наборници за военна служба.

„Борсата е утвърдена и търсена и чакана както от бизнеса, така и от хората, които си търсят работа“, коментира Сивков.

Сред участниците за първи път е хотел "Ловос" от Златни пясъци, който търси кадри за сезона. Предпочитанията са за хора, които владеят немски, руски езици.

За камериерките също се изисква да имат запас от познания за елементарни разговори с туриста, като предлаганото заплащане е 450-500 лв. Масово туристическите обекти от Варна и около Добрич предлагат като бонуси безплатен транспорт или настаняване

Само за май курортът  Албена търси да назначи 120-150 души, като се търсят работници за всички позиции, съобщи Кремена Минчева - мениджър Човешки ресурси. Сред търсените кадри са тези с познания по немски и руски езици, защото има ръст на записванията на тези пазари. Заплатите на готвачи в курорта - не главни или помощници, са от 600 до 800 лв. на месец.

Според Минчева, има глад за персонал, защото младите хора предпочитат да работят извън България.

Ваканционното селище предвижда за месеците юни, юли и август, да бъдат наети още работници в Албена. Има изисквания към камериерките за елементарни езикови познания. Тази година заплатите за всички позиции в Албена са повишени с 50-100 лева.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама