Образуваха дело по казуса с премахването на незаконните кабели в Шумен

15:22, 29 мар 16 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шуменският административен съд насрочи дело по казуса с премахването на незаконните кабели в Шумен, съобщиха от пресцентъра на съда.

Делото е насрочено за 20 април.

Производството е образувано по жалба на „Нетуоркс - България” ЕООД против заповедта на кмета Любомир Христов от 8 феврури, с която се нарежда оптичната кабелна мрежа по стълбовете на “Енерго Про”, по дървета и сгради да бъде премахната от оператора, като за това бе даден 15-дневен срок.

Премахването на незаконните кабели по стълбовете на Енерго Про, дървета и сгради трябваше да започне на 22 март от ул. „Дедеагач“.

В същия ден стана ясно, че операторът „Нетуоркс - България” ЕООД е подал жалба в съда, която автоматично спря изпълнението на заповедта на кмета.

До заповедта на кмета за премахване на кабелите се стигна след като в началото на февруари комисия извърши проверка на наличната въздушна оптична мрежа и подробно описа допуснатите нарушения. На операторите беше даден срок, в който те трябваше да премахнат незаконно поставените кабели.

Тъй като не бяха предприети действия за доброволно отстраняване на 8 февруари кметът Любомир Христов издаде заповед за принудително премахване на кабелите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама