Лекарите от Благоевградско също излизат на протест

15:24, 29 мар 16 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общопрактикуващите лекари в Благоевградска област ще се включат в протестните действия на медиците от цялата страна. Това съобщи председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в област Благоевград д-р Елена Янева.

Тя допълни, че актът на недоволство ще се състои в четвъртък - 31 март.  В 8 часа сутринта лекарите ще се съберат във фоайето на благоевградската поликлиника, за да обсъдят по-нататъшните си действия. Два ще са дежурните кабинети, които ще приемат пациенти по време на протеста, които ще приемат само спешни случаи.

"Не е вярно, че има изобилие от талони за консултации, не е вярно, че бюджетът за извънболнична медицинска помощ нараства съобразно потребностите на населението", заяви д-р Дафина Тачова, общопрактикуващ лекар. 

Тя допълни, че въвеждането на пръстов отпечатък  няма да подобри качеството и достъпа до медицинска помощ, а напротив - десетки хора ще се трупат в коридорите на болниците и ще трябва да подписват декларации за съгласие или несъгласие. 

"Настояваме проектът за решение на Надзорния съвет на НЗОК /заместващ НРД 2016/, който е изготвен едностранно и в момента се обсъжда, незабавно да бъде оттеглен", сподели още д-р Тачова и заяви, че тя и колегите й са готови да потърсят правата си в съда. Медиците са категорични, че няма да работят по правилата, посочени в него, ако бъде приет.

На протест излизат и колегите им в Сандански. Стачните действия там започват от утре. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама