След 8 часа приключи заложническата драма на летището в Ларнака

15:25, 29 мар 16 / Свят 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Приключи заложническата драма на международното летище в Ларнака, Кипър, продължила близо 8 часа 

Въоръженият мъж, който отвлече тази сутрин около 8.30 ч. пътнически самолет, с над 60 души на борда, и го принуди да кацне бе арестуван. Новината беше потвърдена от кипърския външен министър. Според „Ройтерс“, препасаният с шахидски колан нападател сам се е предал на властите и е излязъл с вдигнати ръце.

Часове преди да се предаде египетските власти съобщиха, че желанието на похитителя било да достигне дрго летище и да се срещне с представители на ЕС. Първоначално бе съобщено, че първоначалната идея била самолетът на бъде приземен в Истанбул.

По-рано днес около 50 от пътувалите във вътрешния полет на "Еджиптеър" от Александрия до Кайро бяха освободени. По-късно похитителят пусна и останалите.

Похитителят беше идентифициран като Сейф Елдин Мустафа. По-рано се появи друго име - на 50-годишния университетски преподавател по ветеринарна медици Ибрахим Самаха.

Властите официално заявиха, че не са запознати с никакви негови искания. Бяха опровергани и информации, че причина за похищението е любовн драма с бившата му жена, както и че е настоявал за освобождаването на затворници в Египет и политическо убежище.

Тепърва предстои сериозно разследване на причините за похищението на полет MS 181, обявиха органите на реда в Кипър.

Няма сериозно пострадали и ранени.

Минути преди ареста външния министър на Кипър Александрос Зенон коментира, че похитителят е "психически нестабилен".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама