Община Разград е санкционирана с близо 400 000 лв. заради проекта за градския център

15:44, 29 мар 16 / Политика 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Разград е санкционирана с близо 400 000 лв. от Управляващия орган по проекта „Създаване на зелена и достъпна среда в централната част на Разград”. Това каза кметът Валентин Василев по време на дискусия по докладната записка за приемане на бюджетна прогноза за периода 2017-2019 г. за местни дейности на общината. „Тези пари не са заложени в бюджета, откъде според вас трябва да ги вземем”, попита кметът съветниците. Д-р Василев отбеляза, че това са 60 процента от капиталовата програма на общината. Това значи да вземем тези 400 000 лева за плащане на санкцията и да не правим ремонт на улици, тротоари и площадки, заяви още кметът. Той допълни, че ще бъде подготвена докладна записка, с която съветниците ще бъдат уведомени за мотивите на Управляващия орган за наложената санкция.

Съветниците гласуваха и промени в бюджета на община Разград за четвъртото тримесечие на годината. Докладната бе внесена от кмета д-р Валентин Василев, който посочи, че през четвъртото тримесечие на 2015 г. са получени 27 дарения в размер на 31 838 лв., които се разходват според волята на дарителите. Не са извършвани корекции от резервирания бюджетен кредит.

През отчетния период са издадени 36 заповеди за корекции по параграфи, касаещи собствения бюджет на общината и бюджетите на второстепенните разпоредители с бюджет и 79 заповеди на ръководителите на второстепенните разпоредители с бюджет, работещи по системата на делегираните бюджети.

Първоначалният общ обем на бюджета на община е бил 37 023 559 лв., а до 31 декември той е нараснал с 8 181 462 лв., като общият му обем към края на миналата година вече е 45 205 021 лв., обясни д-р Василев.

Той отговори на въпрос, зададен от общински съветник по време на заседание на комисиите защо стойността на приходите от спонсорирани концерти на Капански ансамбъл е различна за различни техни изяви. След проведен разговор с хореографа и ръководител на ансамбъл Румян Занев е станало ясно, че цените са различни, защото е имало договаряне по отношение на километри, на брой участващи. Д-р Василев заяви, че ръководството на общината обмисля да се създадат по-строги правила с определен ценоразпис за участие на Капанския ансамбъл в различни концертни изяви. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама