Хуманитарна гимназия с четири награди от национален конкурс по журналистика

15:49, 29 мар 16 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 

Четири награди от Националния конкурс по журналистика „Григор Попов” спечелиха учениците от ХГ „Св. св. Кирил и Методий”. Ирена Трайкова грабна първото място в раздела за коментар с „Денят на падащите къщи”, а третото място в същата класация остана за съученика й Тодор Колев, който беше озаглавил произведението си „Аз съм пътят, истината и животът”. Трето място в категорията за есе спечели и Таня Арнаудова със съчинението „Кучета и хора”.

Всички осем ученици от Хуманитарна гимназия, които участваха в конкурса бяха наградени за своята активност със специален приз, който беше връчен на техния преподавател Михаил Михалев.

Националният ученически конкурс за журналистика „Григор Попов” се организира за четвърти път в Разград. Тазгодишното издание събра рекорден брой участници. За призовете се бориха 210 индувидуални и над 43 колективни творби. Учениците бяха оценявани в три възрастови групи и две основни направления. Водещата тема на тазгодишното издание беше „Светът под лупа” в разделите „Публицистика“ и „Радиожурналистика“.

По време на награждаването Хуманитарна гимназия беше изтъкната като една от най-активните в цялата страна. На церемонията присъстваха и родственици на известния журналист Григор Попов. В залата бяха неговите внуци Красимир Попов и Теменуга Иванова, които връчиха част от наградите.

Идеята за конкурса на името на разградския журналист - общественик  Григор Попов възниква в резултат на натрупан опит в работата с ученици от клуб „Репортери” под ръководството на старши учителя Веселина Йотова. Зад инциативата застава и Министерството на образованието, както и Регионалния инспекторат по образованието в Разград. Основни организатори са Община Разград и Център за ученическо, техническо и научно творчество.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама