Осъдиха търговка и клошар за лъжесвидетелстване

15:50, 29 мар 16 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Половин година затвор получи от Варненския районен съд 45-годишна търговка за лъжесвидетелстване и склоняване към лъжесвидетелстване, а съучастникът й – 43-годишен клошар, ще се среща с пробационни служители и ще се потвърждава адресната си регистрация периодично в продължение на 8 месеца. Наказанията са наложени по силата на постигнато в съдебна зала споразумение, не подлежат на обжалване и влизат в сила веднага.

Търговката И. Петрова призна вината си в това, че като подбудител умишлено склонила В. Димитров съзнателно да потвърди неистина пред разследващ полицай. Подсъдимата стопанисвала търговски обекти със склад под жилищен блок в кв. „Владиславово“.  Там на 11 януари 2014 г. при полицейска проверка били открити 98 кутии с цигари без бандерол от различни марки. Тъй като подсъдимата била все още в изпитателния срок на предходно осъждане (с влязъл в сила съдебен акт, също за държане на акцизни стоки без бандерол),  решила да уговори познат клошар да поеме вината.

Тя издирила и склонила Димитров, който също е осъждан, да свидетелства, че намерените цигари без бандерол в помещението са негови, а той самият разполага с ключ  и разрешение да се подслонява в склада. Така при продължавано престъпление, в два отделни случая – при разпит пред разследващ полицай на 14 януари 2014 г. и впоследствие пред съдия от ВРС в публично съдебно заседание на 24 ноември 2014 г., като свидетел Димитров устно съзнателно потвърдил неистина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама