Предложението за облигационния заем се подкрепя от ГЕРБ – Сливен

15:53, 29 мар 16 / Политика 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предложението за облигационния заем ще бъде подкрепено от ГЕРБ на предстоящата сесия на ОбС – Сливен, обявиха от партията.

„Чрез продажбата на облигации от страна на Община Сливен администрация ще разплати една голяма част от задълженията“, коментира Георги Стоянов, общински съветник от ГЕРБ – Сливен и председател на постоянната Комисия по финанси, бюджет, икономическо развитие. Една от най – важните предпоставки за подкрепа е, че чрез този заем дългът става управляем. Така ще бъдат извършени плащания в размер на 12 млн. лева, просрочени задължения по Капиталовата програма. Ще се погасят задълженията към „Д – банк“ и към фонд „ФЛАГ”. С обявяването на продажбата на 15-годишна облигационна емисия в размер на 25 млн., администрацията ще рефинансира общинския дълг и ще осигури пари за довършване на ремонта на зала „Сливен”.

„По този начин не се допуска кредиторите на безценица да разпродават имуществото на общината на ниски цени“, каза Стоянов. Предложението е внесено като четвърта точка в дневния ред на предстоящата сесия на ОбС – Сливен, която ще се проведе на 31 март.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама