Публиката аплодира на крака участниците в Парада на шампионите

16:23, 29 мар 16 25 337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Красота, изящество и финес в съчетание с абсолютен професионализъм, това видяха вчера зрителите в препълнената зала Арена Армеец. Спорт и изкуство се сляха в едно. 12 000 души аплодираха на крака участниците в Парада на шампионите.

За първи път българските любители на фигурното пързаляне имаха възможността да се насладят на майсторството на най-големите звезди в този спорт.

Абсолютен възторг предизвикаха изпълненията на двукратните световни шампиони Албена Денкова и Максим Стависки. „Либертанго” под съпровода на виртуоза Васко Василев взриви аплодисментите на публиката. Второто вдъхновено изпълнение на двойката беше по песента "Девойко, мари хубава", изпълнена от "Мистерията на българските гласове". Хореограф на ефектното съчетание е Иля Авербух.

В шоуто взеха участие олимпийските шампиони Алексей Ягудин, Татяна Навка и Роман Костомаров, Татяна Тотмянина и Максим Маринин, световните и европейски шампиони Оксана Домнина и Максим Шабалин, Мария Петрова и Алексей Тихонов, многократните шампиони на Литва, медалисти от европейски и световни шампионати Маргарита Дробязко и Повилас Ванагас, както и двукратните световни шампиони при професионалистите Елена Леонова и Андрей Хвалко.

Публиката бурно аплодира седемкратния абсолютен шампион на Грузия Вахтанг Мурванидзе, както и комедийните изпълнения на световните шампиони по спортна акробатика и акробатика на лед, Владимир Беседин и Алексей Полищук. Организаторите от Жокер Медиа вече подготвят второто идване на трупата на Иля Авербух.

То ще бъде в рамките на световно турне, което стартира през месец януари 2017 г., като първата му спирка е стадион Уембли в Лондон. Вече се уточнява датата, на която да очакваме отново шампионите.    

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама