Румен Петков: Не трябва да изземаме гостоприемството на г-жа Меркел за бежанците

16:51, 29 мар 16 / Политика 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Ако тръгнем да настаняваме бежанци във всяка празна казарма, всъщност ще изземем гостоприемството на г-жа Меркел". Така отговори заместник - председателят на АБВ Румен Петков на журналистически въпрос за бежанците, зададен на пресконференция днес.

Той каза още, че не би толерирал евентуално заселване на мигранти в региона на Плевен и подчерта, че според последните данни, в бежанските лагери има достатъчно място.

"Има достатъчно свободни места в бежанските лагери. Лично аз не бих проявил разбиране, ако се тръгне на такива действия без предварителни разговори с местните органи на самоуправление. Няма никакво основание да се търси решение в Плевен. Казвам го не заради плевенчани, а защото въпросът е принципен", заяви Петков.

Бившият вътрешен министър направи коментар и за последния тараш на ДАНС в държавната оръжейна фирма "Кинтекс". По негово мнение, при определени обстоятелства това би могло да се окачестви като атака срещу българската индустрия. Благодарение на целенасочени държавни действия в последните години тя е изправена на крака, работи на 100% капацитет. Подобни акции могат да повлияят на пазара в негативен план.

Румен Петков каза още, че АБВ работи най-вече върху две приоритетни оси: предстоящите президентски избори и набиране на нови членове. Към момента партията има записани 15 688 члена в 1260 клуба в цялата страна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама