Джипитата в Бургаска област излизат на протест

16:57, 29 мар 16 25 418 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общопрактикуващите лекари в Бургас и областта излизат на протест утре. Това съобщи за Topnovini.bg д-р Антон Григоров, председател на Регионалната лекарска колегия. По този начин бургаските джипита ще се присъединят към общонационалния протест на своите колеги от другите области, които протестират в различни дни.

Общопрактикуващите лекари са против заместването на Националния рамков договор от 2015 г. с решение на Надзорния съвет на НЗОК. Недоволни са от административния хаос, който според тях цари в системата на здравеопазването. Определят и като лъжа думите на здравния министър Петър Москов, че са увеличени парите в болничната помощ на 35 млн. лв., а то реално е 2 млн. лв.

Д-р Григоров предупреди, че утре ще има затруднения при приемането на пациенти от джипитата. За да мине по-леко всичко, в момента се изготвя график за това къде ще има дежурни кабинети във всички населени места в областта.

Д-р Григоров се надява да не се създадат конфликти между пациентите и личните им лекари в утрешния ден. „Хората трябва да разберат, че това го правим и за тях. Защото в резултат на промяната на нормативната уредба бумащината в здравеопазването става все повече и времето за пациента намалява прогресивно“, коментира лекарят.

Ако протестите не доведат до желания от лекарите резултат, то те ще откажат да подпишат индивидуалните си договори със здравната каса, което ще доведе до това, че пациентите няма да имат личен лекар.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама