По-евтини дърва на общински структури и социални групи предоставят в Разград

16:58, 29 мар 16 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С решение на Общинския съвет община Разград и тази година  ще предостави от общинския горски фонд, дървесина на кметства, училища, детски градини, църкви, джамии и други общински структури и социални групи.

Съгласно постъпилите заявки потребностите от дървесина за 2016 г. са в размер на 1587 куб.м. Добива и доставката на това количество не надхвърля приетия и одобрен годишен план за ползване на дървесина от общински горски фонд и е възможно да бъде осигурена от Общинско предприятие „Разградлес“, обясни зам.-кметът Галина Георгиева.

Според приетото решение на местния парламент училища в региона ще получат 150 куб.м., а детските градини 110 куб.м. дърва за огрев. За кметствата ще бъдат предоставени 480 куб.м., за социалните услуги - 50 куб.м., за общинските обекти – 234 куб.м. Читалищата ще получат 172 куб.м., а пенсионерските клубове – 109 куб.м. Според изготвената справка за църквите са предвидени 35 куб.м., а за мюсюлманските храмове – 100 куб. м. дърва от общинския горски фонд.

По-евтини дърва ще има и за Женската независима ромска организация „Кармен”, както и за седем ветерани от войните и 28 военно-инвалиди  и военно пострадали.

Съветниците гласуваха продажна цена на добитата дървесина за общинските структури и социалните групи да бъде от 24 лв. на куб.м. с ДДС. Ветераните от войните и военно-инвалидите пък ще плащат по 6 лева за кубик дърва.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама