Още три имота купува инвеститорът за китайския фуражен завод в Добрич

17:00, 29 мар 16 25 565 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Българско-китайската компания "България Тианшинонг Фийд Ко" ООД, която изгражда нов завод за фуражи в Добрич, ще може да закупи още три поземлени имота с цел разширяване на производствената си база, реши на заседанието си днес Общинският съвет.

Дадено бе съгласие чуждестранният инвеститор, който има  сертификат за инвестиция, клас "В", да купи имоти с обща площ около 7 447 кв. м. Според изготвените оценки от двама независими оценители, цената на имотите е  общо 29 095 лева.

Управител на "България Тианшинонг Фийд Ко." ООД Надя Маринова посочи, че имотите са нужни, за да се осигурят необходимите терени за озеленяване. Стана ясно, че новият завод трябва да започне да работи до края на годината. Предвижда се да бъдат наети 73 души персонал. Годишният капацитет на завода първоначално ще е 150 000 тона суровина, от които  над 90% ще се изнасят за Китай. На втори етап се предвижда удвояване на мощностите.

Припомняме, че в началото на годината дружеството направи първата копка за завода с инвестиция от Китай. То инвестира в него над 6 млн.евро.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама