Египетският самолет похитен с „фалшив шахидски пояс“

17:03, 29 мар 16 / Свят 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Египетските власти обявиха, че шахидският пояс на похитителя на самолета на „Еджипт еър“ е бил фалшив, съобщи „Ройтерс“.

Припомняме, че Еърбъсът, летящ от Александрия до Кайро беше отклонен към Кипър, където по настояване на нападателя самолетът кацна на Летище Ларнака. Заложническата драма продължи почти осем часа, като накрая похитителят беше задържан, за заложниците освободени.  Министърът на гражданската авиация на Египет увери, че всички пътници и екипажът са невредими.

От кипърското външно министерство съобщиха, че похитителят е психично нестабилен.

Президентът на Кипър Никос Анастасиадес поздрави полицията и Министерството на външните работи за успешното разрешаване на заложническата криза и да осигуряването на безопасността на всички пътници и екипаж.

Мотивите на похитителя все още не са ясни.

Мъжът е отведен в ареста от специална антитерористична полиция. Полицейски източник също потвърди, че коланът, който е носел мъжът, не е съдържал експлозиви.

Все пак любовната драма наистина е факт, потвърди информаторът. Кипърката, с която похитителят искал да разговаря, е неговата бивша съпруга, от която той има четири деца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама