Световни шампиони изпълниха зрелищно шоу на лед в София

17:09, 29 мар 16 / Спорт 25 654 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тричасов спектакъл на световни, европейски и олимпийски шампиони на лед накара публиката да не спира с аплодисментите си, докато ледът под кънките за фигурно пързаляне хвърчеше навсякъде. Хармония между хореография, музика и светлинни ефекти предизвикаха еуфория у хората, които напълниха столичната зала „Арена Армеец“, за да се насладят на живо на „Парад на шампионите“.

Под звуците на цигулката на виртуоза Васко Василев двукратните световни шампиони Албена Денкова и Максим Стависки показаха „Либертанго“, с чието изпълнение спечелиха и първата си световна титла преди 10 години. След това те танцуваха по леда и на песента „Девойко, мари хубава“.

В шоуто на треньора Иля Авербух участваха още олимпийските шампиони от Русия Алексей Ягудин, Татяна Навка и Роман Костомаров, Татяна Тотмянина и Максим Маринин, световните и европейски шампиони и бронзови медалисти на Олимпийски игри Оксана Домнина и Максим Шабалин (Русия), световните и европейски шампиони Мария Петрова и Алексей Тихонов (Русия), многократните шампиони на Литва и медалистите от европейски и световни шампионати Маргарита Дробязко и Повилас Ванагас, двукратните световни шампиони при професионалистите Елена Леонова и Андрей Хвалко (Русия), Световните шампиони по спортна акробатика и акробатика на лед Владимир Беседин и Алексей Полищук (Украйна).

В първата част на спектакъла фигуристите показаха по две свои изпълнения. Втората част премина под темата „Любимите филми за най-ценното в живота“, където бяха заснети по сценарий различни сцени от филми в съчетания и поддръжки на лед.

Фурор предизвикаха и акробатите на лед, които танцуваха „Лебедово езеро“ в балерински пачки. Шоуто продължи и с разлята кофа вода към публиката от един от фигуристите, чиято роля беше на чистачка. Всичките тези съчетания предизвикаха и бурния смях на присъстващите.

Иля Авербух обеща спектакълът да се завърне отново в София. Събитието, организирано от "Жокер медия", се проведе под патронажа на спортния министър Красен Кралев и столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама