Управленската програма на кмета д-р Валентин Василев ще бъде внесена на следващото заседание

17:18, 29 мар 16 / Политика 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Програмата за управление на кмета д-р Валентин Василев за мандат 2015 - 2019 г. ще бъде внесена на следващото заседание. «Тя е готова, но не исках да я внасям по извънредния способ, за да може да се запознаете по-обстойно с нея на заседания на постоянните комисии». Това каза д-р Василев в отговор на питане на общинския съветник от БСП Таня Тодорова възнамерява ли кметът да внесе програмата си за управление за гласуване от местния парламент.

Тодорова заяви, че съгласно чл. 44, ал. 5 от Закона за местното самоуправление и местната администрация кметът на общината е длъжен да представи пред Общинския съвет Програма за управление за времето на своя мандат в тримесечен срок, считан от датата на полагане на клетвата.

 Програмата за управление е обществено значим документ за жителите на местните общности, поради което изрично е регламентирана  в ЗМСМА, обясни общинският съветник. По думите й тя представя пред тях основните цели и конкретни дейности, срокове за изпълнение и очаквани резултати. Задава и ясни приоритети в секторните политики на кметския управленски екип. От нея гражданите могат да се ориентират какво ще се случва в общината през следващите четири години – т.е. дали приоритет на новото ръководство ще бъде реализирането на проекти от еврофондовете, пътната инфраструктура, културно-историческото наследство, подобряване на условията на живот в малките населени места, комунални дейности и т.н., каза още Тодорова.

Тя добави, че предвиденият в Закона срок за представянето на Програма за управление на кмета на община Разград е изтекъл на 6 февруари. До сега кметът не е представил такава Програма, което по думите на съветника от БСП представлява нарушение на чл. 44, ал. 5 от Закона за местното самоуправление. Изтича петия месец от полагането на клетвата, а все още никой не е видял основните цели и приоритети на новия кмет за предстоящия мандат, коментира още Таня Тодорова.

Тя заяви, че е направила справка за общините в областните центрове около Разград, както и за по-малките общини в региона и  установила, че всички кметове са си представили програмите за управление и допълни, че за Разград това е прецедент.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама