152 работни места заявиха работодатели в Стара Загора

17:44, 29 мар 16 25 433 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 152 свободни работни места заявиха днес старозагорски работодатели на поредната трудова борса, организирана от Бюрото по труда. Тя се проведе в спортна зала „Иван Вазов”.

На борсата присъстваха 20 фирми, които заявиха 152 работни места. Сред тях 3 фирми са от други региони. Приоритетно се търсят кадри в сферата на хотелиерството и ресторантьорството: рецепционисти, готвачи, камериери/ камериерки, помощник кухня, бармани, сервитьори; в сферата на шивашката промишленост: дизайнер, кроячи,  шивачи; в сферата на търговията: супервайзър, асистент продажби, продавач-консултанти, хуманитарни специалисти: психолог, логопед; кинезитерапевт или рехабилитатор, специален педагог; в сферата на техниката и технологиите: инженер-механик, инженер-енергетик, инженер КИП и А, химици, електромонтьори, шлосери, апаратчик химически процеси, оператори производство каучукови изделия  и др.

На борсата присъстваха 175 младежи, които  притежават различни специалности или умения.

С всички фирми предстоят следващи срещи с цел приемане на заявки за позициите, за които не са срещнали подходящи кандидати на борсата.

Агенцията по заетостта вече 10 години поред организира и провежда трудови борси в страната, целящи намаляване равнището на безработицата и активиране дейността на бюрата по труда с работодателите на пазара на труда. Борсите предоставят възможност за директен контакт и договаряне между работодателите и търсещите работа лица, както на регистрирани безработни, така също и на лица, които не са регистрирани в Бюрото по труда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама