Спряха изграждането на кариерата в с. Лозен

17:58, 29 мар 16 25 421 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Спират се всички дейности по проекта за строителна кариера в с. Лозен след протест на жители на селото. Това решение е било взето на среща между заместник-министъра на енергетиката Жечо Станков с представители на гражданска инициатива "Бъдеще за Лозен", с кмета на с. Лозен Васил Станчев и с депутатите Александър Ненков и Евгения Алексиева, съобщиха от пресцентъра на Министерство на енергетиката.

Работата се спира до произнасянето на Върховния административен съд (ВАС) по постъпилите жалби от граждански инициативи и собственици на земи, разположени върху площта, както и по жалбата от Столична община.

„До произнасянето на съда с решение, се стопират всички дейности по производството за търсене и проучване на подземни богатства – строителни материали в площ „Гората“, разположена в землището на с. Лозен“, посочват в съобщението до медиите от Министерството на енергетиката.

Припомняме, че преди два дни стотици жители на Лозен се събраха протест. Те са недоволни от решение на Министерството на енергетиката, да се разреши проучване за кариерен добив на строителни материали в близост до населеното място. Според протестиращите Петкова се "оказва слуга на корпоративни интереси".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама