„Хиполенд“ в Добрич подкрепя деца с изявени дарби

19:36, 29 мар 16 25 541 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дарение на стойност 1000 лева ще предостави за Общинската програма за закрила на деца с изявени дарби през 2016 година магазин „Хиполенд“ в Добрич. Това стана ясно по време на заседанието на Общинския съвет днес, на което бе приет документът.

От него става ясно, че закрилата на деца с изявени дарби е система от мерки за насърчаване на творческите заложби и потребности на децата и за финансовото им подпомагане и стимулиране чрез стипендии и специализирани образователни програми. Осъществява се от министрите на културата, образованието и науката, земеделието и храните, младежта и спорта, както и от кметовете на общини.

От бюджета на Община Добрич за насърчителните мерки се заделят 5 000 лв.

На закрила от кмета на община Добрич по Общинската програмата подлежат и деца с изявени дарби, класирали се на първите три места от XXV Европейски младежки поп-рок конкурс „Сарандев“ – Добрич 2016, Международния младежки фестивал „Фолклор без граници“ – Добрич 2016, Национален средношколски конкурс за поезия „Възкресения“, Национален конкурс за рисунка - дигитална живопис и графика „Моята България” – Добрич 2016, както и първенци на областен кръг на всички олимпиади по предмети, включени в националния календар на Министерството на образованието и науката, а също и класиралите се на първите три места от ученически игри – областен и /или зонален етап по 8 вида спорт

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама