Шефът на архива в Хасково: Изтряскаха се 40 нинджи да ме арестуват /аудио, снимки/

19:44, 29 мар 16 25 567 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Акцията срещу шефа на държавния архив в Хасково Станислав Станилов е била след като той е подал няколко сигнала за нередности извършени от неговите шефове. Това казаха защитниците пред репортери днес в съда. Станилов отрече пред журналистите да е подавал сигнали.

Днес привечер приключи делото, с което прокуратурата поиска най-тежката мярка за Станилов и Ара Хуманян. Двамата, както Topnovini.bg, първи информира бяха арестувани при акция в петък вечерта. Двамата получиха обвинение за иманярство.

В полицията днес бе съобщено, че са намерени общо 590 предмета, за които обаче все още не може да се каже дали са културна ценност. От Министерството на културата са изпратили справка, която не дава отговор на въпроса. Това ще стане ясно с назначената експертиза.

Окръжният съдия Стратимир Димитров, отбеляза в решението си въпрос, който зададе на пресконференцията днес и репортер на Topnovini.bg. А той бе, че получената справка е неясна, както и че разследващите нямат доказателства. 

Станилов обясни, че по време на акцията в дома му са се „изсипали 40 нинджи” и репортерите трябва да имат въпроси към тях. Директорът на полицията комисар Ангел Цанков съобщи, че в полицейската операция са участвали 23 негови служители. Разследващите смятат, че  иззетите монети са от времето на Филип Втори, Александър Македонски и Иван Асен Втори. По време на делото стана ясно, че Станилов е нумизмат от много години. Той обясни още, че преди години в дома му е имало обир и полицията е знаела за всичко, което е в дома му.

Държавното обвинение поиска задържане под стража, защото имало опасност двамата да се укрият или да извършат ново престъпление. Съдът в определението си пък каза, че още на този етап от разследването обвинението е неправилно формулирано. Малко след това за двамата бе определена мярка за неотклонение – парична гаранция от по 1 000 лв.

Какво каза Станислав Станилов за Topnovini.bg и неговият адвокат чуйте в звуковия файл

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама