732 свободни работни места в туризма обявиха работодатели на борса в Добрич

20:08, 29 мар 16 25 670 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 500 добруджанци с подходяща квалификация от общините Добрич, Добричка, Крушари и Балчик посетиха провелата се днес в Добрич специализирана трудова борса за кадри в туризма. Сред тях бяха и курсисти, включени в обучение по партньорски проекти.         Борсата се организира от Агенцията по заетостта, дирекция „Регионална служба по заетостта” в Варна и дирекция „Бюро по труда” в Добрич. Основна цел на организаторите е осъществяване на пряк контакт между двете страни на пазара на труда за постигане на трудова заетост на търсещите работа лица и задоволяване на потребностите от работна ръка на работодателите.

В специализираната борса взеха участие общо 43 работодатели, от които 25 обявиха 732 свободни работни места. Останалите 18 работодатели имат одобрени заявки по различни схеми  на ОПРЧР и присъстваха на събитието, за да направят своя подбор за заявените длъжности. На борсата участваха и представители на Областен военен отдел - Варна.

По-голям брой работни места обявиха фирмите „Албена” АД, „Бялата лагуна” АД, „ХМК”ЕООД, ”Баутек България” ООД и др.

Според организаторите от Бюрото по труда, борсата е постигнала изцяло предназначението си и се е превърнала в място на пряко свободно договаряне на работодатели и търсещи работа лица. Оформени бяха щандове за попълване на автобиографии, където специалисти от дирекцията оказаха методическа помощ и пряко съдействие на търсещите работа лица при изготвяне на автобиографии и заявления за започване на работа. Около 350 посетители се възползваха от предоставената възможност.  Оформено бе и пространство за самоинформиране, състоящо се от табла и  видео стена. Като допълнителна информация бяха предоставени и рекламни материали.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама