Ще монтират светлинни табла по спирките в Добрич

20:28, 29 мар 16 25 465 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ресурс от 2 686 000 лева има по инвестиционната програма на Община Добрич за реализация на проект „Интегриран градски транспорт", съобщи зам.-кметът Росица Йорданова. Предвижда  се да бъдат монтирани светлинни табла по спирките на градския транспорт и осъществяване на връзка с център, който да дава информация кога и къде ще пристигнат транспортните средства. Заложено е и изграждане на център за управление на интегрирания градски транспорт. Обмислят се и идеи за закупуване на нови транспортни средства, посочи Йорданова.

На заседанието на Общинския съвет днес бе прието предложението й  да се разреши на „Тролейбусен транспорт“ да продаде бившата токоизправителна станция /ТИС/ „Център“, намираща се на бул. „Русия“, в съседство с хипермаркет „Кауфланд“. Поради спецификата на района, имотът е обект на системни посегателства, посочи Йорданова. Имотът представлява дворно място от 2150 м²  и едноетажна масивна сграда с площ от 340 м²   - 169 180 лв.

Предвид задълженията на дружеството в размер на 105 хил. лв., данъчни задължения - 51 хил. лв. и осигурителни задължения – 45 хил. лв., бе решено приходите от продажбата да се използват за погасяване публичните задълженията на дружеството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама