Пловдив се включва в уникално състезание на НАСА

22:04, 29 мар 16 / Любопитно 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдив ще е един от трите български града, където ще се проведат състезания в рамките на най-големия маратон в света NASA Space Apps Challenge. Надпреварата е на 23 и 24 април във Висшето училище по сигурност и икономика. Регистрацията за участие е отворена и ще продължи до самото събитие.

България ще участва за четвърта година. Space Apps Challenge е уникално по рода си състезание, което дава възможност на екипи по целия свят да си сътрудничат, като разработват решения с отворен код с използването на свободно достъпни данни на НАСА. Проектите са в полза на живота на планетата Земя и Космоса.

В състезанието могат да участват екипи от всички възрасти, програмисти, разработчици, инженери, технологични специалисти, дизайнери и всички, които имат желание да имат принос за живота на планетата Земя и Космоса.

След успешните 2013-а, 2014-а и 2015-а тази година българските екипи ще участват за пореден път. В състезанието ще се включат над 180 локации по света. Всеки, който има мотивация да участва ще може да се регистрира за участие в София, Бургас и Пловдив.

Състезанието в София ще се проведе в "Интер Експо Център", а в Бургас - в Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника. Може да се участва и виртуално от всяка една точка в страната.

Обявените 25 предизвикателства попадат в категориите Aeronautics, International Space Station, Solar System & Beyond, Technology, Earth и the Journey to Mars. Екипите избират по кое предизвикателство да разработват проекти, прочетете повече на.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама