Съветник от Шумен иска създаването на общинска полиция

06:47, 30 мар 16 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съветникът от “Атака” Добрин Чайлев иска създаване на общинска полиция в Шумен и доброволни отряди за опазване на реда по селата. Докладната записка с предложението е внесена за разглеждане на предстоящата редовна сесия на местния парламент.

Чайлев иска шуменските общински съветници да възложат на кмета Любомир Христов да създаде временен екип от експерти – юристи, финансисти и служители на полицията, които да подготвят създаването и узаконяването на звена като общинска полиция и доброволни отряди на територията на община Шумен, както и да намерят подходяща финансова формула за успешно изпълнение на функционалните им задължения.

Атакистът предлага още двете структури да работят в синхрон с Областната дирекция на МВР, да следят за опазване на обществения ред, нерегламентираното изхвърляне на отпадъци, спазването на правилата за движение от шофьори и пешеходци, неправилно паркиране, опазване на чистотата по улиците и безразборното изхвърляне на опаковки и фасове, опазване на общинското имущество и предотвратяването на вандалски прояви.

Служителите от двете звена да бъдат оправомощени да налагат глоби, а с постъпилите пари да се самоиздържат, предлага Чайлев.

Основната задача на доброволните отряди по селата да бъде противодействие на кражбите от домовете на хората, предлага още съветникът от “Атака”.

Добрин Чайлев аргументира искането си с факта, че много граждани не спазват установените законови правила, а обществото ни омаловажава моралните норми на поведение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама