Пловдивските общопрактикуващи лекари се включват в протеста

07:10, 30 мар 16 25 436 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Под мотото: „Стига вече! Доктор Москов не лъжи – не искаме пари” пловдивските лекари се присъединяват към националния протест на колегите си. Това решение беше взето на заседанието на разширения Управителен съвет на Районната колегия на Българския лекарски съюз, съобщи Радио Пловдив.

Днес лекарите от доболничната и  болнична помощ ще спрат работа за един час и ще излязат пред здравните заведения. Утре, 31 март, четвъртък, от 10 до 12 часа лекарите ще изразят недоволството си от здравната политика и провежданата реформа пред сградата на РЗИ в Пловдив. 

На 7 април, когато се отбелязва Международният Ден на здравето, колегията подготвя специална пресконференция и редица прояви , с които да запознае обществеността за отношението й към здравната реформа.

Припомняме, че ефективен протест започнаха  вече личните лекари в Кюстендил, Велико Търново, Разград и Ямбол. Въпреки протеста,  има кабинети, които поемат пациенти с остро възникнали заболявания, съобщават от Сдружението на общопрактикуващите лекари. 

Причина за протеста е, че според лекарите състоянието на здравната система е достигнало критичната точка на хаоса и предлаганите от министерството промени не водят до развитие и подобрение. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама