Окончателно: 32 са жертвите на терора в Брюксел

07:31, 30 мар 16 / Свят 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тридесет и две са жертвите на терористичните атаки в Броксел от 22 март. Това са последните и окончателни данни, изнесени от белгийския министър на здравеопазването Маги де Блок в Туитър.

В началото на седмицата бе съобщено, че още четирима са починали от раните си в болница и така броят на загиналите става 35. С изявлението на де Блок тази информация бе опровергана.

Всички жертви са идентифицирани. Сред тях има 17 белгийци и 15 чужденци, допълва белгийската прокуратура. Ранените са 340, като от тях 94 са в болници.

Брокселската компания за градски транспорт СТИБ обяви, че днес всички станции на метрото ще бъдат отворени с изключение на станция „Малбек“, където миналия вторник се взриви един атентатор камикадзе.

Късно във вторник управата на летище „Завентем“ съобщи, че в сряда аеропорта няма да работо. По-рано бе съобщено, че в случай на успешно тестиране на временната инфраструктура за регистрация на пътниците, въведена след терористичните актове от 22 март, летището ще поднови частично своята дейност.

Изпитанията на новата инфраструктура с участието на 800 доброволци от персонала на летището, имитиращи действията и придвижването на пътниците, регистраторите и носачите, продължиха над 12 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама